Pray for the people of Ukraine and for an end to war!

OrthodoxPhotos.com
HOME | PHOTOS:
Holy Fathers
Orthodox Elders
Athonite Hermits
Icons & Frescoes
Holy Land
Monasteries, Churches
Pascha Holy Light
Monasticism
Monastic Obedience
Various Photos
SEARCH:
THE ORTHODOX FAITH:
What's Orthodoxy?
Who started it?
Is it 2000 year old,
before catholicism
and protestantism?

BYZANTINE HYMNS:
Athos Monks[play]
Meteora[play]
Th. Vassilikos[play]

Zambete din pantecele mamei

Un cercetator britanic a reusit sa obtina, cu ajutorul unui nou tip de scanare prin ultrasunete, imaginea inedita a unui fetus de 12 saptamani "mergand" prin uterul matern.

Imaginile realizate prin noua tehnica arata, de asemenea, festusi care par sa caste si sa se frece la ochi.

Autorul imaginilor, profesorul Stuart Campbell de la Create Health Clinic din Londra, este cel care a facut mai demult primele "fotografii" ale unor bebelusi inca nenascuti care... surad.

Daca ultrasuneltele conventionale pot produce imagini bidimensionale ale fatului intre saptamanile 12 si 20 de dezvoltare, tehnica folosita de profesorul Campbell ofera imagini tridimensionale si inregistreaza miscarile fatului in timp real.
Copilul zambind in pantece
Copilul zambind in pantece
Studiul arata ca:
  • de la 12 saptamani bebelusul nenascut se intinde, da din picioare si face pasi prin uter, nefiind inca simtit de mama in aceasta faza;
  • de la 18 saptamani isi poate deschide ochii, desi majoritatea medicilor considera ca pleoapele sunt lipite pana la 26 de saptamani;
  • de la 26 de saptamani poate realiza o gama larga de gesturi si manifestari specifice copilului - sa se scarpine, sa zambeasca, sa planga, sa sughita si sa-si suga degetele.
Profesorul Campbell a sublinait ca este pentru prima data cand se demonstreaza ca fatul are un complex din faze foarte timpurii de dezvoltare. Astfel, pana nu demult se credea ca bebelusul incepe sa zambeasca abia la sase saptamani dupa nastere. Imaginile realizate de Campbell au fost adunate intr-un album de imagini intitulat Watch Me Grow ("Uite cum cresc"), iar pentru mamicile interesate o sesiune de ultrasunete de o ora cu folosirea noii tehnici costa 275 de lire sterline.


ATENTIE! Aceste fotografii au fost facute cu aparatura speciala! Nu va asteptati ca investigatiile cu ultrasunete folosite in mod curent in clinicile de ginecologie sa arate fatul dumneavoastra la o asemenea claritate si detaliu fotografic. Imaginile acestea au numai menirea de a da o relatare fidela a realitatii vietii intrauterine.


Dupa o gestatie de 8 saptamani, acest fetus este capabil sa ... Dupa o gestatie de 10 septamani, acest fetus poate sa-si mis ... Dupa o gestatie de 22 de saptamani, bebelusii sunt capabili ... Acest fetus arata acelasi comportament cu cel de dupa naster ... Creierul acestui bebelus s-a dezvoltat suficient de mult pen ...
De la aproximativ 24 de saptamani de sarcina cand retina est ... Chiar daca apucarea cu mainile incepe de timpuriu, ea devine ... Chiar daca bebelusii nu zambesc inainte de 4-6 saptamani dup ... Fetusii de 11 saptamani au fost vazuti cu degetele in gura. ... Bebelusii produc o miscare asemanatoare cascatului chiar de ...


Alte materiale despre avort

[ Orthodox Resources / Multimedia / Screen Savers ]
[ Bookmark OrthodoxPhotos.com / Homepage ]

Recommended books for: orthodox & non-orthodox people

                                                                                                                                                                                                                                                                       
Copyright © 2003 - 2022 OrthodoxPhotos.com All rights reserved.